Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергов получи пълен контрол над акциите на Панаира

| обновено на 24.11.22 в 16:04

Бизнесменът Георги Гергов придоби акциите на Община Варна в капитала на „Пълдин туринвест“ и така получи 79 % от дяловете в Панаира. Това стана на извънредното общо събрание на дружеството този следобед, на което са присъствали само представителят на Гергов адв. Нина Пантелеева и представителят на Община Пловдив Ясен Михайлов.

Дяловете на Община Варна от 29 % се прибавят към дела на Гергов, който е 50 %, и така бизнесменът придобива общо 79 % от акциите на Панаира.

„Гласувах против апорта на варненските акции в Панаира, както ме упълномощи днес ОбС“, каза представителят на община Пловдив Ясен Михайлов. По думите му какво ще се случи след това, ще решават юристите.

С решението си от сутринта пловдивските общински съветници задължиха кмета Здравко Димитров да обжалва решенията на общото събрание на "Пълдин Туринвест", тъй като е свикано, без да се спази законовият срок от един месец.

По-рано адв. Веселина Александрова, председател на групата съветници на "Демократична България", заяви, че както и да се гласува на извънредното общо събрание на "Пълдин туринвест" ситуацията в дружеството няма да се промени, защото община Пловдив има блокираща квота. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна