Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Убийството в Пъдарско е от ревност, мъжът на Фанка Ангелова е признал всичко

| обновено на 27.11.22 в 18:23
2
Снимка: Радио Пловдив

Убийство от ревност - това е трагичната развръзка на случая в Пъдарско, съобщиха първите известни до момента подробности от Окръжна прокуратура Пловдив. 

За 72 часа е задържан съпругът на убитата жена Фанка Ангелова. Издирването е започнало  като рутинна операция, но малко по-късно разследващите са се концентрирали върху версията за фатален изход, след събирането на свидетелски показания и проведени разговори с близки, роднини и съседи. 

Така Александър - мъжът на убитата, е бил задържан още  в началото на разследването на тази версия. Той е направил съответните признания и така се е стигнало до откриването на мястото, където е било оставено тялото на младата жена. 

Касае се за семейна трагедия, най-вероятният мотив е ревност, каза шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов.

"Сигналът е подаден след като не се е прибрала след първа смяна 15:00 часа в петък следобед. После е подаден сигнала към полицията. Още същата вечер се стигна до обосновани съмнения, че се е случило нещо фатално. От там нататък се работеше активно както по нейното установяване, така и по провеждане на разговори около обстоятелствата на престъплението. Още в началото е задържан съпругът и на по-късен етап той е оказал съдействие. Общо взето картината ни се изясни вчера",  разказа директорът на ОД на МВР Пловдив. 

28-годишната Фанка Ангелова, майка на две деца, бе в неизвестност от петък сутринта, когато е тръгнала за работа. Сигналът в полицията обаче е подаден на другия ден,след като близките и безуспешно опитвали да се свържат с нея по телефона до късно през нощта.  

Роднините и познати  първи започнали издирването на жената по обичайния и маршрут, където открили колата, с която се движела. В близост са намерени личните и вещи, а дамската и чанта била захвърлена в близкия до пътя водоем. 

Днес тялото и бе открито заровено в изоставена постройка на необитаем имот.  Двамата съпрузи са били разделени заради множество семейни скандали и Фанка е живеела отделно от мъжа си Александър. 

По публикацията работи: Севдалин Палаузов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия