Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гълъб Донев: Не може да се говори за манипулация на изборите през кода на машините

Снимка: Ани Петрова

Не може да се говори за манипулация на изборите през кода на машините за гласуване, обяви служебният премиер Гълъб Донев. По думите му служебното правителство и ЦИК са гарантирали прозрачност, честност и демократичност на изборите:

"Тези прословути кодове на машините бяха достъпни за всички политически партии, които заявят желание и се запишат да присъстват на отварянето на кодовете. Не разбирам конфликта, който възникна. Няма как един човек от политическа партия да държи кодовете на машините и да манипулира вота. Това не е една флашка, която се разнася напред-назад, сложна система е".

Гълъб Донев коментира и информацията за намерение да служебното правителството да позволи на "Лукойл" да изнася рафинираните си продукти. Донев припомни, че страната ни се ползва с двегодишна дерогация от забраната за внос на руски петрол по море:

"Това е нонсенс. Не може да имаш разрешение да доставяш суров петрол и да го преработваш и в същото време да нямаш възможност продуктите, които са извън тези, които се реализират тук на пазара, да не могат да бъдат изнесени. Или рафинерията трябва да спре, защото ще се задръсти от продукти, които няма да има къде да реализира". 




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени