Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С тържествена церемония беше отбелязана 105-ата годишнина от началото на медицинското образование у нас

Снимка: БГНЕС

105 години медицинско образование в България отбелязва Медицинският университет в София. Днес е празник и на Медицинския факултет, който с основаването си преди 105 години поставя началото на целия университет. 

Най-старото висше медицинско училище отбеляза своята годишнина с тържествена церемония в аудиторията на болница "Майчин дом". 

Ректорът на Медицинския университет в София академик Лъчезар Трайков:

"Преди повече от един век медицинската наука в страната ни намери сигурен пристан. Историята на Медицинския факултет и на Медицинския университет - София минава през три епоха на новата история на България. Високи са целите, които си поставяме занапред".

Професор Димитър Буланов, декан на Медицинския факултет:

"Много десетилетия Медицинският университет - София обучава успешно лекари, дентални лекари, фармацевти, специалисти в областта на общественото здраве, лаборанти, медицински сестри, акушерки и много други". 

На тържеството бяха връчени дипломите на членовете на академичната общност, получили научни звания "доцент" и "професор", както и Годишните награди на Медицинскияя факултет за значими приноси в научно-изследователската и преподавателската дейност за 2021 година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна