Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста четиримата мъже, обвинени за участие в организирана престъпна група за трафик на хора

Снимка: Pixabay

Софийският апелативен съд потвърди постоянния арест на четиримата мъже, обвинени за участие в организирана престъпна група за трафик на хора.

От прокуратурата твърдяха, че те са осъществявали и логистична и комуникационна помощ на заподзрените за атентата в Истанбул.

Според апелативните съдии обаче, има косвени данни за това само за Амран Абдулрами, заради открит мобилен телефон, за който се твърди, че е  ползван за връзка с предполагаем участник в атентата.

Заседанието беше гледано при закрити врата, а след него адвокатът на Абдулрами - Тодор Тодоров, обясни:

"От този телефон няма абсолютно никакви доказателства, че са водени разговори с някой от групата на терористите. Това са предположения на турските специални служби. Към момента всички задържани са плод на действията на турските специални служби. Нашите следват техните указания и ги изпълняват. В момента очакваме материали отново от турските служби да потвърдят евентуално използването на тези телефони. До момента няма доказателства. Има само предположения".

Останалите задържани, но само за трафик на мигранти, са Иван Калак, Леонид Аксакал и Петър Топал. Част от групата е и жена, за която - по здравословни причини, прокуратурата изобщо не поиска постоянен арест.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна