Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на туризма с награда от БХРА за най-добро партньорство и подкрепа

Снимка: БТА

Министерството на туризма бе отличено за най-добро партньорство и подкрепа през годината от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.  На церемония късно снощи организацията връчи за 27-ти път своите годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта.

Общият брой на регистрираните туристи за деветте месеца на годината в местата за настаняване е над 6,2 милиона, което представлява ръст от близо 29 на сто спрямо същия период на миналата година.

Общото равнище на възстановяване на туристическия поток към местата за настаняване е 91 процента спрямо периода отпреди пандемията, беше посочено в приветствие на министъра на туризма Илин Димитров, което прочете зам.-министър Ирена Георгиева:

"Вътрешният туризъм вече е над равнището на 2019 г. Възстановяването на входящия туризъм също постепенно се случва и нивото му е около 74 на сто спрямо същата пандемична година. Приходите от входящ туризъм за периода януари – септември възлизат на над 4,4 млрд. лева по данни на БНБ".

Над 40 награди бяха присъдени на хотели, ресторанти, мениджъри на обекти, атракции, организатори на събития, фирми и мероприятия, български общини.

Националното сдружение на общините в България получи грамота "За дългогодишно партньорство".

Община Варна беше отличена за изключителен принос в съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на Варна.

"Най-устойчива туристическа дестинация на 2022 г." е община Сандански.

Снимка: БТА

Българското национално радио получи грамота за най-добро медийно партньорство през годината. Генералният директор Милен Митев благодари за отличието:

"БНР има стремеж с подкрепата на Министерството на туризма през следващата година да създава серия от предавания, подкасти и видеокасти, които да представят различните райони на България и да помагат за разпространяването на добрите новини. Защото имаме нужда от повече добри новини".

Снимка: БТА

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна