Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителни продажби на Коледния базар във Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова

Близо 40 социални услуги, центрове за работа с деца и партньорски неправителствени организации се представят на Коледния базар във Велико Търново. Продажбите са с благотворителна цел за децата и възрастните в неравностойно положение.

За 16-а година своите ръкоделия и коледна украса представят ателиетата и арт работилниците към социалните услуги в община Велико Търново. Благотворителната инициатива базар "Ние можем" беше открита от директора на общинската дирекция "Социална дейност и здравеопазване" Росица Димитрова: 

"Без значение дали са хора с увреждания, дали изобщо са в социална услуга, те се чувстват значими, когато показваме това, което могат". 

Хората с тежки съдби могат да творят красота. Доказателството са коледните играчки, които изработиха децата и възрастните от Кризисния център за жертви на домашно насилие, разказва социалният работник Силвия Боянова:  

"Тези занимания им дават отново вярата, че те са силни, те могат, те са успешни и това, че са попаднали при нас, е само временна криза". 

Изделията на социалните институции ще се продават благотворително на Коледния базар във Велико Търново до 31 декември.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени