Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП и ДБ обвиниха ГЕРБ, ДПС и БСП, че се опитват да крадат гласове на местните избори

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От "Продължаваме промяната" и "Демократична България" обвиниха ГЕРБ, ДПС и БСП, че са премахнали машинното гласуване за местните избори догодина и че се опитват да откраднат гласовете на българските избиратели:

"В зала ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха  на идващите местни избори да се гласува само с хартия. Машинното гласуване беше убито", каза Асен Василев.

"Ясно изглежда, че техният фокус е местните избори. Защо? Знаем, че най-големият брой на невалидни бюлетини става точно по време на местните избори", коментира Кирил Петков.

А Христо Иванов от "Демократична България" допълни, че изборите са въпрос на национална сигурност и че ГЕРБ, ДПС и БСП умишлено създават хаос с цел да объркат обществото:

"Вкараха ни в този забележителен качамак, който не знам българския парламентаризъм по толкова важен въпрос дали го е наблюдавал. Или става въпрос за тежка аматьорщина, или за абсолютно безотговорно движение към целенасочено създаване на хаос на местните избори, за да могат да си свършат каквото решат. Така или иначе това мнозинство, което управлява България в момента, е очевидно едно - то не трябва да се допуска до изпълнителна власт".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна