Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха годишните награди на БТПП, журналист от БНР с отличие за обективност

Цветан Симеонов
Снимка: БГНЕС

Министерството на труда и социалната политика е осигурило 830 милиона лева в подкрепа на инициативите на бизнеса за запазване на работните места, за обучение и квалификация на заетите и безработните за тяхната професионална реализация. Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров при връчването на Годишните награди на Българската търговско-промишлена палата.

Журналистката от Българското национално радио и водеща на предаванията "Неделя 150" и "Нещо повече" Диана Янкулова беше отличена за обективно отразяване позициите и проблемите на българския бизнес и ролята на палатата в тяхната защита.

Вицепремиерът Лазар Лазаров акцентира върху социалния диалог и взаимодействието с бизнеса, като прикани фирмите да се възползват от предвидените средства във взаимна полза на работодателите и наетите.

Председателят на Търговско-промишлената палата Цветан Симеонов заяви, че предстоящата 2023 година ще наследи предизвикателствата на последните две, но към кризата, пандемията, войната и високите енергийните цени ще се прибавят и нови обстоятелства - като поскъпването на кредитите:

"Радвам се, че имаше фирми, които последваха нашите съвети да ограничат или затворят производства, които са губещи, да диверсифицират дейностите си, да се опитат да станат енергийно по-независими и да се лишат от печалби, но да внедрят нови машини, нови технологии в своите производства", каза Цветан Симеонов.

А журналистът и водещ от програма "Хоризонт" на Националното радио Диана Янкулова, която получи наградата за обективна журналистика, посочи: "Когато се отличава работата на радиожурналист, честта е особено голяма, защото радиото не може да бъде остойностено. Капиталът на радиото са думите, а за да бъде отличена аз и моята работа, която споделям с екипа на "Хоризонт“, то значи нашите думи са били обективни, забелязали сме тенденциите в бизнеса през тази година".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени