Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В БНР:

Благотворителна изложба за деца със специфични потребности

Благотворителна изложба в БНР
Снимка: Евелина Стоянова

Българското национално радио е домакин на благотворителна изложба в подкрепа на децата, които не чуват от Специалното училище за ученици с увреден слух ”Професор д-р Дечо Денев” и на децата с епилепсия от Асоциацията на деца с епилепсия. В мраморното фоайе на "Драган Цанков" 4 са изложени техни рисунки, картички, пана и коледни играчки. Целта е да бъдат забелязани и да са реална част от обществото, затова БНР отваря врати за децата със специални потребности.

За 8-ма поредна година се организира изложба с ръчно направени сувенири от децата с увреден слух и тези с епилепсия, казва Цвета Николова от програма "Христо Ботев" на БНР:

"Радиото има и социални функции. Това са точно тези негови прояви, целта на които е да покаже, че правим хората с увреждания по-познати на нашето общество и отваряме вратите на това общество към тях, така че тези хора, децата да бъдат приети от всички."


Алек иска да стане журналист. Сега е ученик в Професионалната гимназия по селско стопанство в София. Приели са го заради писмо, написано от Асоциацията на родителите на децата с епилепсия. Харесва му в училище. Неговото послание към хората е:

"Да се отнасят отговорно към всички, и да са по-добри всеки ден, и да са най-добрите хора - по целия свят".

Изложбата ще продължи две седмици.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени