Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите от БЧК в Силистра с благотворителен базар

Снимка: Незабравка Кирова

Днес и утре в Силистра се провежда благотворителен базар, организиран от БМЧК по случай Международния ден на доброволеца. На централния градски площад, в един от дървените павилиони, се предлагат коледни сувенири, изработени от тях и от партньорите им от фондация "Съпричастие", както и от хората от Центъра за лица с психични разстройства в Дулово.

Празнични картички за целта са изработили и деца от силистренски училища, разказа Галя Иванова от секретариата на БЧК в крайдунавския град: "Каузата ни е паричките да отидат за програма "Топъл обяд", благодарение на която се изхранват в училище деца от социално слаби семейства. И които, благодарение на топлия обяд, предоставян от Българския червен кръст, се завръщат отново в образователната система".

Програмата "Топъл обяд" се реализира за 18-а поредна година. Започва от 1 декември и продължава до 31 март. В Силистра храна се осигурява на 20 деца от училище "Св.св. Кирил и Методий". Те, както и още 70 деца от интерната в тутраканското село Варненци и от Главиница, ще получат коледни пакети, в навечерието на празниците.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени