Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честваме годишнина от рождението на Кольо Карамфилов с негови графики

Снимка: Facebook /Росен Карамфилов

На 7 декември 2022 г. един от най-големите български художници-авангардисти Кольо Карамфилов щеше да навърши 59 години. Рожденият му ден ще бъде отбелязан с изложба с негови графики. За творчеството на бележития наш художник в ефира на Радио София разказа неговият син - Росен Карамфилов.

"Опитваме се всяка година да правим нещо различно около рождената му дата, да празнуваме живота по някакъв различен начин", сподели Карамфилов и добави:

"Тези графики са отпечатани след смъртта му от една изумителна графичка - Емануела Ковач. Тя е уникален график и с нея избрахме едни знакови графични плочи на баща ми, които ще бъдат много специално тиражирани. От тези 11 графики ще има само по 10 отпечатъка, нещо супер лимитирано, което ще бъде за всички почитатели на баща ми и за всички хора, които ценят неговото изкуство".

На 7 декември ще стартира и сайт посветен на неговото творчество, който ще бъде допълван с времето. На изложбата ще могат да бъдат закупени графики, които ще могат да бъдат получени още на другия ден.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени