Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

През ноември

Инспектори провериха 540 строителни обекта и около 400 автосервизи

Снимка: Столичен инспекторат

Екипи на Столичния инспекторат са направили над 540 проверки на строителни обекти през ноември.

Контрольорите са съставили 47 акта за нарушения - 22 на физически лица и 25 на юридически, ръководители на строителни фирми. На още 52 са изпратени покани за съставяне на актове за административно нарушение.

Най-честите нарушения, за които са съставени актовете, са свързани с неправомерно заемане на площ извън строителната площадка, замърсяване със строителни отпадъци и материали, разполагане на съоръжения по тротоари без разрешение, както и липса на плътна строителна ограда.

Инспекторите осъществяват текущ и последващ контрол на работещите строителните обекти, като целта е да не се допуска замърсяване на околната среда и въздуха.

Във връзка с това са извършени близо 400 проверки на автосервизи и пунктове за смяна на гуми. Обектите се проверяват за начина на отопление и предаването на излезлите от употреба гуми и отработените моторни масла.

За установени нарушения на място са съставени актове и са наложени глоби с фиш.

Най-честите нарушения са установени в районите „Сердика“, „Възраждане“, „Връбница“, „Красна поляна“, „Панчарево“, „Витоша“, „Триадица“ и др.

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.