Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбита е престъпна група за кучешки боеве и залагания

| обновено на 08.12.22 в 13:14


При мащабна полицейска акция криминалисти от Пловдив, Пазарджик и Панагюрище разкриха престъпна група, организирала нелегални боеве с кучета и съпътстващи ги незаконни залагания

След разследване и проследяване полицаите събрали данни за организацията, както и мястото, където се провеждат незаконните турнири. За битките с кучета от породата Питбул  е бил избран труднодостъпен терен в местността „Влайков връх“ край панагюрското село Елшица. Уговорките за всяка среща и залаганията са правени в затворени канали на интернет приложения. 

В неделя полицейските екипи блокирали периметъра около местността и задържали общо 20 мъже и 3 жени. Те се оказали от различни краища на страната - Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград, Старосел.  За битките бил построен специално проектиран ринг оборудван с метални заграждения и осветление. Вътре в  ринга е открито тежко ранено от боевете куче, което е незабавно откарано във ветеринарна амбулатория, но е починало от травмите си.  

Като основен организатор е арестуван 63-годишен мъж от Пазарджик, живеещ в село Елшица. В дома му са открити множество видеозаписи на други боеве.  Случаят е поет от районна прокуратура – Пазарджик, разследването продължава. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна