Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ прие доклад за изпълнението на мерки за повишаване на медийната грамотност

Снимка: БГНЕС

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще организира през януари конференция, посветена на медийната грамотност. С пет гласа "за" членовете на Съвета приеха единодушно доклад за изпълнението на разпоредбите от Закона за радиото и телевизията за мерки за повишаване на медийната грамотност.

Докладчикът Диляна Кирковска акцентира върху мерките, предприети в тази връзка от националните обществени доставчици - Българско национално радио (БНР) и Българска национална телевизия (БНТ).

"Българската национална телевизия също има свой структуриран екип, също по аналогия с БНР, който се занимава с проверка на факти и твърдения. Също така Българското национално радио е предоставило повече информация относно включването на тематиката в различните им програми, както знаем те имат и регионални програми, което също е включено и което е много важен ангажимент, който и двете обществени медии са поели и изпълняват методично."

По предложение на члена СЕМ Пролет Велкова регулаторът ще инициира веднъж месечно и дискусионни форуми по различни теми като "Медиите по време на избори", "Киберсигурност и медии", ролята на обществените медии, мисията и финансирането им и други. Идеята за дискусиите доведе до размяна на реплики между Велкова и председателя на СЕМ Соня Момчилова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!