Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ямбол записа най-резултатната си победа за сезона

Ямбол победи ЦСКА
Снимка: НБЛ

Отборът на Ямбол победи гостуващия му ЦСКА с 90:65 точки в последна среща от 9-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

Това беше първи официален мач между тези тимове след 13-годишна пауза. Последният двубой между Ямбол и ЦСКА в елита на българския баскетбол се изигра на 10 януари 2009 година.

Тогава ямболският отбор побеждава с 88:61, а това е най-голямата разлика в историята, с която Ямбол печели срещу "червените".

Днес домакините също бяха по-добри на паркета и доминираха в големи периоди от мача. Играчите на Ямбол започнаха силно двубоя, като най-голямо превъзходство имаха във втората четвърт, спечелена с 35:15.

Ямболци затвърдиха успеха си със силна трета част, в която увеличиха аванса си до 33 точки и направиха обрата невъзможен.

Това беше най-резултатния мач за Ямбол през сезона.

Столичани играха много нервно и направиха 25 грешки, като стреляха с едва 37 процента успеваемост. За сметка на това домакините имаха и отличен процент в стрелбата от игра - 71%.

За Ямбол се отличи Уилям Таваре с 27 точки и 5 борби, 15 точки и 5 асистенции добави Иван Лилов, а с 11 точки и 6 борби завърши Трей Симпсън.

За ЦСКА Джордан Калахан записа 15 точки и 6 асистенции, 13 вкара Мартин Сотиров, а по 12  Алекс Симеонов и Зейн Ноулс.

В следващия кръг Ямбол гостува на Левски, а "червените" ще посрещнат Черно море Тича.


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна