Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП и "Възраждане“ са отказали срещите с проф. Николай Габровски чрез писма

Проф. Николай Габровски

Насрочените за днес срещи на номинирания от ГЕРБ за премиер проф. Николай Габровски с "Продължаваме промяната" и "Възраждане" не се състояха. От двете формации изпратиха писма, с които отклониха поканата за разговор.

"Готови сме да проведем разговори с вас в следващ етап и да дискутираме приоритетни за нас политики в качеството ви на министър-председател", гласи подписаното от председателя на групата на ПП писмо Андрей Гюров.

"Причината за отказа ни е, че с политическата сила, която представлявате, имаме фундаментални и непреодолими различия по няколко външнополитически и вътрешнополитически въпроси", написа лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

Писмата са адресирани: "до проф. Николай Габровски".

"Коалиция ПП В  - Предсрочен Парламентарен Вот отказа дори среща", коментира във фейсбук Десислава Атанасова, председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Единствената среща, от предварително насрочените, която ще се проведе днес е от 10:30 ч. с ДПС. 


Очаква се и днес проф. Габровски да представи визията си за съставяне на кабинет и да очертае приоритетите си. По-рано тази седмица Габровски потвърди, че през почивните дни ще бъде предоставена проектопрограма с ключовите приоритети.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!