Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова: Министърът да разсекрети списъка на оръжията, които предоставяме на Украйна

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова и увери, че всички депутатите от парламентарната група на БСП ще бъдат в пленарната зала:

"Аман от провокации и от манипулации. Първата манипулация - че ще подкрепим правителство на ГЕРБ, че сме се разбрали с Борисов, че сме се срещали тайно вчера - се надявам, че беше разбита. Сега следва следващата - че групата на БСП е разбита и ще гласува шарено. В най-скоро време, когато се внесе този кабинет, ще разберете, че това е поредната лъжа за БСП."

БСП настоява обсъждането на военната и военно-техническата помощ за Украйна да бъдат открити. Според лидера на социалистите Корнелия Нинова трябва да е публично всичко, което страната ни дава на украинската страна, а мнозинството в Народното събрание се опитва да скрие това от обществото. Нинова поиска служебният министър на отбраната да дойде в парламента и да разсекрети документите.

"Шокиращо е, че заседанието е закрито. Украинската страна обяви публично какво иска. Министърът на отбраната обяви, че дават оръжие по този списък. Цял свят обявява, какво оръжие предоставя на Украйна, какво дават и колко струва. Какво налага в България това да бъде закрито заседание? Едно единствено - да не разбере българският народ, какво правят! Ето това е решение на тъмно, по тъмни доби, скрито и т.н. Ние настояваме заседанието да бъде открито. Министърът на отбраната да разсекрети списъка на оръжията, които предоставяме!".




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!