Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За шести път "Запази Доброто" ще зарадва възрастни и хора с увреждания за Коледа

Снимка: fb/Запази Доброто

Кампанията на “Запази Доброто” стартира отновo. За шести път по случай Рождество Христово, доброволци от София организират благотворителна инициатива в подкрепа на деца и лица с увреждания, а и на възрастни хора в неравностойно положение.

Всеки може да се включи в кампанията с пакетирани хранителни продукти с дълъг срок на годност и желания от писмата до Дядо Коледа, каза в предаването „Ритъмът на столицата“ Илияна Мирчева.

„Тази година целим да зарадваме възрастните пенсионери от Северозападна България, като им занесем хранителни продукти от първа необходимост, както и да зарадваме децата и лицата от Комплекс за социални услуги за деца и лица с увреждания в гр. Мездра, които са написали писма до Дядо Коледа, в които описват своите скромни желания“, добави Илияна.

Писмата с желанията до Дядо Коледа са публикувани във Фейсбук страницата на „Запази Доброто“. Всеки може да закупи конкретния подарък и да го занесе до 16 декември 2022 г. от 11:00 до 20:00 ч., на адрес: гр. София, "Младост" 3 - Бизнес сграда Metro City ет. 2. (Бул. Александър Малинов 51), каза Мирчева.

Подаръците трябва да бъдат нови и надписани поименно.

Инициативата ще се осъществи на 17 декември 2022 г. в Комплекс за социални услуги за деца и лица с увреждания в гр. Мездра и в селата: Моравица, Руска Бела, Дърманци, Лик, Ослен Криводол, Люти Брод, Люти Дол, Боденец, Горна Кремена, Зверино, Крета, Ребърково и други. (област Враца).

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.