Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 участници в Международното изложение за местни продукти в Русе

Снимка: БГНЕС

Повече от 100 производители на регионални продукти подредиха свои щандове в рамките на Международно изложение за местни продукти в голямата спортна зала в Русе. Търговската среща бе открита от служебния министър на земеделието Явор Гечев.

На форума са представени продукти, произведени на териториите на Местните инициативни групи, финансирани от Програмата за развитие на селските райони. Свои щандове са подредили и румънски земеделци и занаятчии, като продуктите им са традиционни за областите, които представят. Служебният министър на земеделието Явор Гечев откри изложението.

"Тази връзка на местното, на местните продукти, на малките производства, които подпомагаме по различните инструменти, прави страхотни неща и тук е мястото, където наистина могат да се видят, да се пипнат, да се опитат, да промотираме българските продукти. Знаете, че служебното правителство е изключително насочено към промотирането на малките производства на местните продукти, където мислим, че България има изключително добри продукти и много добър потенциал. И такива изложения е пътят към наистина тези малки, местни производства. Ние трябва да промотираме, да използваме, защото са качествени, не заради друго".

Министър Гечев допълни, че Министерството на земеделието е в края на подготовката на всички мерки по Плана за възстановяване и устойчивост и още в първите дни на идната година ще бъде поставено началото на информационна кампания в цялата страна.

Важно за посетителите на изложението е да знаят, че плащането на щандовете е възможно само с пари в брой.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна