Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тринайсет нови досъдебни производства в област Враца след началото на операция "Бяло"

Снимка: Ива Антонова

Тринайсет нови досъдебни производства за притежание и разпространение на наркотици са образувани в област Враца след началото на операция "Бяло", която се провежда от прокуратурата и полицията от дни в цялата страна.
При два от по-характерните случаи при операцията са открити общо над 15 килограма канабис, 12 грама метамфетамин и 1 грам кокаин в домовете на двама криминално проявени в белослатинското село Соколаре и криводолското село Главаци. По-малки количества наркотици са намерени у лица на възраст от 20 до 65 години в почти всички общини в областта. Окръжният прокурор Владимир Сираков:
"Както в Бяла Слатина и отделни населени места, така и в община Борован, така и в град Козлодуй, във Враца, включително има образувано досъдебно производство и в затвора във Враца. Това показва голямото разпространение на наркотичните вещества и необходимостта срещу това да бъдат предприемани такива по-сериозни мерки".
Засега няма данни наркотиците във Врачанско да се разпространяват от организирана престъпна група, каквато беше разбита преди години в региона. Комисар Цвятко Нинов, директор на ОД на МВР във Враца:
"Към момента наркоразпространението е на малки групи от двама-трима човека, които са много динамични, преливат от една в друга".
При акция "Бяло" също така е иззето незаконно оръжие, хванати са шофьори с алкохол и са намерени цигари без бандерол и незаконно изсечени дърва.
Проверени са 44 обекта, 850 души и 550 автомобила. Участвали са 90 служители на полицията и жандармерията.

Снимки: ОД на МВР - Враца
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!