Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът в испанската Формула 4 Никола Цолов гостува на галата на ФИА

Шампионът в испанската Формула 4 за сезон 2022 Никола Цолов беше сред гостите на галата на ФИА в Болоня, където федерацията награди световните шампиони за тази година. Българският пилот също получи купата за титлата си във Формула 4, но церемонията, на която ФИА награждаваше първенците в континенталните, регионалните и други големи шампионати под шапката на федерацията.


“За пръв път присъствам на такава церемония и беше много интересно - заяви за Sportal.bg Никола Цолов. - Запознах се с много пилоти от Формула 1, с рали пилоти, беше много приятно и интересно. Получих и моята купа за първото място в испанската Формула 4. Това наистина ти дава усещането, че сезонът е приключил.”

В Болоня ФИА Макс Верстапен получи купата за втората си поредна световна титла във Формула 1, по пътя към която спечели 15 победи в 22 състезания този сезон, също там беше награден и новият световен шампион в ралитата Кале Рованпера, който пък стана най-младият пилот, спечелил титлата.


Цолов доминира в испанската Формула 4 в дебютния си сезон в автомобилите - 13 победи в 21 състезания, първо място и сред дебютантите, 15 първи позиции на старта, 17 най-бързи обиколки в състезанията и 400 точки, събрани в хода на кампанията. На финала на сезона Цолов изпревари втория в класирането - съотборникът му в Кампос Рейтинг Хю Бартън с 113 точки, а двамата осигуриха на Кампос и първото място в класирането на отборите.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна