Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"WinterLand“:

Вълшебството на китайските светещи фенери в софийския парк "Възраждане“

Снимка: предоставена от организаторите

София се присъедини към поредицата от градове като Ню Йорк, Лондон, Берлин, Хонг Конг и др., в които се провеждат фестивали на китайските фенери с впечатляващи светещи скулптури. Посетителите на столичния парк "Възраждане“ могат да видят и преживеят феерия от цветове и светлини.  Над 170 светещи инсталации на любими животни, цветя, дървета, футуристични форми пренасят малки и големи в паралелна реалност, където приказките оживяват.


Вълшебният парк "WinterLand” представя традициите на посрещането на китайската нова година, научаваме от БТА. Паркът посреща гостите си с впечатляващи тигри насред джунглата, подскачащи над водата делфини, бебе-слонче в реални размери, розови фламинги, градина с гигантски плодове в пъстри цветове и любими герои на децата…

Инсталациите, използващи икономични LED-светлини, са създадени съвместно с експерти-дизайнери и инженери от Китай и могат да бъдат разгледани до края на февруари от 14 до 22 часа.

Освен светлинната феерия, в софийския парк "Възраждане" има и ледена пързалка за любителите на зимните кънки. В откритата паркова среда жители и гости а столицата се радват на чудесните условия за пързаляне, както и на възможностите за начално обучение на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други.

Ледената пързалка е част от многофункционалния комплекс „Спортна София“ с площ от 800 кв. м. и капацитет до 100 ползватели. "Възраждане" е най-новият столичен парк. Намира се в ж.к. Зона Б-5 и е лесно достъпен чрез градския транспорт.

Съставил: Венета Николова

Снимки: предоставени от организаторите
По публикацията работи: Марта Рос

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени