Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Нова скеч банда представя комедийното шоу "Престъплението"

Публиката е настанена като в кабаре, предоставени са и два часа смях, петима актьори, 13 скеча, 60 костюма. Актьорите обединяват това в комедийното шоу "Престъплението", което използва иновативен формат и изживяване за публиката чрез формата на скеч. Представлението засяга всякакви злободневни теми, житейски, социални и още много и различни познати от реалността теми. Има и теми, свързани с личните преживявания на актьорите Представлението се представя в Сити Марк Арт център, разказват актьорите Мария Димитрова и Христо Симеонов пред Ангелина Грозева е "Артефир".

Христо Симеонов и Мария Димитрова
"Това не е театър, това е шоу. Всички скечове са обединени от темата "Престъплението" и донякъде са наши лични случки, които са леко преекспонирани, за да са по-забавни и интересни. Това са много банални случки от ежедневието, които по принцип много ни изнервят. Опитваме се да кажем на хората – гледайте от веселата страна, да я караме по-леко" – каза Христо Симеонов.

Самата дума "скеч" произлиза от английското "sketch" и в буквален превод означава "скица" или поредица от кратки комични сцени.

"Много често не се получава този тип формат, много е трудно да намериш мярката и да бъдеш смешен. Екипът, който се събрахме – всички подхождаме, както бихме подходили към "Вишнева градина" на Чехов, към "Хамлет " на Шекспир – с такава сериозност и не се опитваме нарочно да бъдем смешни."


"Аз никога не бях правила подобно нещо. Оказа се – много е трудно, изисква много друга концентрация, друга настройка. Отстрани изглежда лесно, защото е скеч – ти играеш един образ бързо, осмиваш го – всъщност изисква доста работа" – споделя Мария Димитрова.

"Хората имат нужда от неангажиращ смях. Искаме да накараме зрителите да са щастливи. Човешкото същество е направено да е усмихнато" – допълни Христо Симеонов

В актьорската банда участват Мария Димитрова, Мая Гелева, Ивайло Симеонов, Горан Иванов и Христо Симеонов. Сценографията и костюмите са създадени от Ясмин Манделли. Продуцентът е Веселин Стоянов - Лино, а сценаристите, съвсем типично за тях, се крият зад завесата. 

Следващата дата, на която "Престъплението" ще се играе, е 24-ти януари.

Снимки: Ангелина Грозева, Сити Марк Арт център

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.