Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алис Димишева за своята първа Испания

Преди време в "Покана за пътуване" дванайсетокласничката от Първа английска гимназия в София Алис Димишева с чувство за хумор и самоирония разкри първите си впечатления от Париж. Очевидно на слушателите им допадна нейния своеобразен стил (или просто обичат да съпреживяват свежи размисли за  познати места), но в продължение на няколко дни размислите на Алис бяха в Топ 3 на най-посещаваните постове в сайта на БНР. Затова я помолих да сподели мнението си за своята първа Испания.


Г-ца Димишева, носител на първа награда от Националния конкурс "Млад писател", не пести думи в своя разказ. Вторият език, който усвоява в Първа английска гимназия, е испанския и е била щастлива да го упражни на място.

И не си мислете, че пътеписите на Алис Димишева от Испания могат да се сместят само в едно включване. Младата дама има още какво да сподели за Барселона, Мадрид, Толедо, Сарагоса…


Сигурна съм, че след посещението си в Испания, Алис Димишева ще броди още много пъти из иберийската страна, но, както е казал мъдрецът, "Не можеш да направиш първо впечатление два пъти“, затова я поканих да сподели за първия си сблъсък с испанската култура и кухня.

Снимки: Алис Димишева

По публикацията работи: Росица Михова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна