Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламена Миткова е Атлет номер 1 на България за 2022 година

Пламена Миткова
Снимка: atletikabg.com

Световната шампионка в скока на дължина при девойките Пламена Миткова получи наградата си за Атлет номер 1 на България за 2022 година в анкетата на списание „Атлетика“.

Сред отличените на днешната церемония в хотел „Метрополитън“ в София бяха още третият Божидар Саръбоюков, петият Лъчезар Вълчев, деветата Пламена Чакърова, десетият Васил Русенов, 12-ата в анкетата тази година Ирен Саръбоюкова, 14-ата Елена Аргирова, както и Боян Хаджитодоров, Ана-Мария Петкова и Васил Антонов. Последните двама бяха отличени сред победителите в А1 Атлетика за младежи за 2022 година.

Пламена Миткова потвърди, че планира участие на Европейското първенство по лека атлетика на закрито за мъже и жени в Истанбул, Турция след по-малко от два месеца.

„Равносметката е, че се справихме много добре и мислим да продължим по същия начин със същите планове, а може би малко ще ги подобрим естествено. За тази цел ще се вдигнат и тренировките. Смятам, че ако съм здрава, ще постигнем успехи. Имам амбиции за Европейското първенство със сигурност. Не само аз, но и треньорът ми също. Готвим се за състезания при жените. Ще участвам на турнири през месец февруари. Ако всичко е наред, а и при малко късмет, и се класирам по ранглиста или норматив, ще участвам“, заяви Миткова.

За старта на зимния сезон, лекоатлетката коментира: „Тази неделя ще бягам 200 метра, но за скока другата седмица на националното първенство при старшата възраст.“

„В Пловдив освен, че се подобриха условията и имаше ремонт, нашият отбор е много сплотен и си помагаме, а това допринася за успехите. Искам да се представя добре на Европейското първенство за мъже и жени, така и лятото на последното ми голямо състезание при девойките. Тепърва ще има повече очаквания. Времето ще покаже колко далече мога да стигна. Със сигурност всяка година трябва да се започва по-надъхано и с по-голяма увереност. Надявам се тази година да е още по-успешна“, завърши Пламена Миткова.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!