Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Район "Нови Искър" се включва в седмицата на брака

Даниела Райчева - кмет на район "Нови Искър" - София
Снимка: Личен архив


Жителите на столичния район Нови Искър ще почетат международната седмица на брака по един нестандартен начин. Районната администрация кани всички семейства с постоянен адрес на територията на всички 12 населени места и града да отбележат годишнина от своя съвместен живот през Международната седмица на брака.

Лично с инициативата се е ангажирала Даниела Райчева:

„Лично ще се ангажирам с това, като кмет на района, да почета подобаващо юбилярите и да проведем ритуал по подновяване на брачните клетви.

В тази връзка търсим и събираме информация за двойки, които през 2022 г. са отбелязали годишнина от своя съвместен живот, а именно:

- 25 годишнина – Сребърна сватба

- 40 годишнина – Рубинена сватба

- 50 годишнина – Златна сватба

- 55 годишнина – Изумрудена сватба

- 60 годишнина – Диамантена сватба

Ако Вие, Вашите родители, баби и дядовци, роднини, приятели сте/са отбелязали през изминалата 2022 г. някоя от посочените по-горе годишнини от своя съвместен живот – моля свържете се с нас до 20 януари 2023 г. по един от следните начини:

- на телефон: 0884 355 798 или 02 991 73 01 - на ел. адрес: d.traikova@novi-iskar.bg

Ако пък през 2023 г. Вие /или Ваши близки и познати/ ще имате сватбена годишнина - 25, 30, 40, 50 и 60 брак и сте наши жители отново Ви каним да ни предоставите тази информация.

Надяваме се с Вашето съдействие да направим щастливи своите съграждани и да отдадем почит към повече здрави бракове на територията на район "Нови Искър"!

Вярваме, че семейните ценности са живи, а любовта никога не гасне!“, посочва Даниела Райчева в обръщението си към жителите на столичния район.

Повече чуйте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!