Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Елиас: Има огромно значение дали харесваме работата си

Снимка: БНР

Илияна Елиас е млада дама, компютърен специалист, преподавател и организатор на фестивали. Неотдавна тя взима важно решение в живота си, да напусне IT сектора и да се отдаде на преподаване.

“Важно е да останем себе си и да си имаме доверие. Реших да напусна IT сферата в областта, в която я познаваме, с работа в офис със сигурна заплата и сигурни  колеги, защото чувствах еднообразие и липса на динамика, усещах застояване. Започнах да работя по мои проекти, при които няма нищо сигурно и предвидимо. Тогава доста хора ме обявиха за луда“, разказа тя в ефира на “Нашият ден“.

“Да останеш себе си в днешно време е малко предизвикателно, тъй като всички неща, свързани с финанси, които се възприемат като престижни, в един момент може да са пагубни за нас“, казва още Елиас. 

Децата и обучението...

“Започнах да организирам различни събития, но през 2020 г. се случи кризата с коронавируса и тогава се насочих към преподаване. Използвах познанията, които имам в сферата на технологиите и графичния дизайн, и се насочих към децата.

Оказа се, че това ми харесва и е моето нещо. Преди около половин година реших да открия своя академия, която да се занимава с обучение на деца в различни сфери, комбинирайки технологии и изкуство.

Едно от основните неща, които правим в студио „Рестарт“, са уроци по танци. Започнах да танцувам преди четири или пет години, което за мен беше странно. Не съм вярвала, че ще се запаля така по танците, но те се превърнаха в мое всекидневие“, разказва още тя.

“Има огромно значение дали харесваме работата си, защото, когато сме недоволни от това, което правим, пренасяме това и вкъщи и сред приятелите си.

Избирам да остана в България и ще остана тук, докато имам сили да се боря. Ако реша да я напусна, ще отида на някой остров, където да срещам изгрева и залеза и ще си отворя магазинче за сърф. Тогава ще спра борбата и ще се отдам на изгревите и залезите“, казва още тя в интервю за БНР.

Чуйте пълния разговор в звуковия файл.

Снимка: БНР
По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна