Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба „Диалог” откриват в Перник

Художникът Боян Александров и майсторът на маски Кирил Щрапулин ще представят изложба в Регионалния исторически музей в Перник. Експозицията е озаглавена „Диалог” и е посветена на предстоящия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва”, който ще се проведе в Перник в края на месеца.

Експозицията ще бъде открита на 19 януари. Тя включва над 50 творби на двамата автори, някои от тях, изработени специално за изложбата. 

Боян Александров е роден в Перник. Участвал е в десетки национални изложби, симпозиуми, пленери и уъркшопове. Негови творби са показвани в Испания, Германия, Полша, Италия и др. Преди две години, Боян Александров представи своя изложба в Подземния минен музей в Перник, а неотдавна скулпторът подари на община Перник дървопластика "Семейство" с двуезично словесно послание „Извън мрежата”. 

Кирил Щрапулин е самоук майстор от радомирското село Друган. Над 30 години изработва сурвакарски маски. Маски на Щрапулин са притежание на много маскарадни групи у нас и в чужбина. Негово дело е и църковният олтар в черквата в село Друган. 


По публикацията работи: Елена Тамакярска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!