Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравка Кирова: Радиото е любов

Снимка: Личен архив

"Радиото е любов. То дава повече възможности да изявиш себе си, разказвайки една история, да накараш хората да я усетят, както ти си я усетил. Едно е писаният текст, съвсем друго е гласът, интонацията, а след това думите, които използваш". 

Това сподели в рубриката "От другата страна на радиото" в предаването "Хоризонт за вас" кореспондентът на БНР в Силистра Незабравка Кирова. 

Интересът към журналистиката се е проявил у нея още в 10 клас. Тогава той се е конкурирал с желанието да бъде част от системата на МВР. 

"Нещата с журналистиката се случиха случайно. Не ме приеха първата година в университета. Записах се в Бюрото по труда и още в първия ден, в който се регистрирах, открих, че има свободно място за сътрудник в редакция. Бях човек за всичко". 

Незабравка е доброволец в БЧК вече 10 години и има кулинарен блог. 

"Покрай личния блог направих кулинарен. Вкъщи винаги съм приготвяла традиционни неща и покрай кулинарните блогъри придобих смелост да експериментирам. Сладкишите и тестените изделия за мен бяха табу. Това ме успокоява". 

Тя обича да споделя мнението си и залага на откритостта в общуването с хората. 

"Ние със съпруга ми сме осиновители. Не крием, че сме осиновители. Детето ни знае всичко. Споделяме максимата, че за неща, които някога са били забранени, днес трябва да се говори открито. За да се спестят драми след това. Когато една тайна остане такава дълго време, тя нанася поражения и върху детето, и върху осиновителите. Детето смята, че е било излъгано. Родителите вероятно усещат в някакъв момент неблагодарност. В този акт няма нищо странно и би следвало да се говори. Така бяхме посъветвани от психолози в процеса по осиновяване и не съжалявам, дъщеря ни беше още на 2 години, когато започнахме да разказваме приказки, че е от къщата на бебетата. Днес няма проблем при нея. Миналото лято я заведохме в къщата на бебетата, тя се срещна с директорката на Дома, със социалния работник, който преди 10 години ни я предаде в ръцете. Тя беше щастлива. За нея няма разлика, че другите деца не са взети от къщата на бебетата, а тя е взета от там". 

Интервюто на Снежана Иванова с Незабравка Кирова в предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете в звуковия файл. 

По публикацията работи: Лозина Владимирова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени