Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Ковачев дебютира с "Главна роля"

Снимка: личен архив

Младият Константин Ковачев разказва какво е да дебютираш на музикалната сцена с "Главна роля". Това е заглавието на първата му авторска песен, която 25-годишният Косьо записва при музикалния си педагог Миша Илиев от "Вокализирай това".

Интересите му са разностранни – завършва Софийската математическа гимназия, после три години учи психология в Шотландия, а в момента работи в IT сектора. Въпреки това музиката винаги е играла главна роля в живота му – започнал с училищната си банда "Хърс", свирил на софийската клубна сцена, като за последните пет години е написал над 350 песни. "Главна роля" е първата от тях, с която избира да се представи публично. За нея Константин Ковачев разказва:

"Главна роля" пея за това как лиричният герой не съумява да намери мястото си в живота. В началото обвинява звездите (макар и шеговито), но бързо осъзнава, че сам не си е взел дъждобрана за дъжда, който се излива върху него. В края на песента се минава и в множествено число, може би като мой мета-коментарна ситуацията ни в България. Е, все пак с предложено решение - сами да поемем отговорност."

Негови са вокалите, акустичните китари, солото на ел. китара и аранжиментът. Бас - Елена Тотева, микс и мастеринг - Мартин Стоянов, който също помага по аранжимента, беквокали - Милена Генева.

"Главна роля така и не намерих в този театър пълен с надежди.

Главна роля щеше да ми тича, но вечно друг я взима. "


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна