Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимназията по ветеринарна медицина в Ловеч вече е със статут на Център за високи постижения

В професионалното образование и обучение

Снимка: npgvm-lovech.com

Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Димитър Димов" в Ловеч получи статут на Център за високи постижения в професионалното образование и обучение.

С новия си статут гимназията се включва заедно с други 27 учебни заведения в инвестиционния План за възстановяване и устойчивост в Инвестиционен проект 2 "Модернизация на образователна инфраструктура", поясни директорът Габриела Георгиева: 

"Предвижда се с този план одобрените професионални гимназии, по одобрената от МОН методология, да бъдат оборудвани в съответствие с най-високите технологични изисквания и да се превърнат в ядро на регионални екосистеми, повишаващи регионалната конкурентоспособност и работещи въз основа на партньорства между професионални гимназии, висши училища, компании, местни власти и други образователни институции". 

Водещите критерии, по които е одобрено училището, са изпълнението на план-приема, дуалното обучение, STEM професии, защитени специалности и такива с очакван недостиг от специалисти. 

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени