Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво е общото между музиката и багерите?

Ясен Велчев
Снимка: БГНЕС

Ясен Велчев е кийбордист, пианист, композитор и професионален багерист. Той е съпруг на певицата Преслава Пейчева. Някога е свирил във формациите “Акага“ и “Те“, а сега свири в БТР.

“100% има връзка между музиката и багера. Това е при мен, за другите не знам. Не познавам чак толкова много музиканти багеристи или обратното. На пет години съм просвирил на пиано, но на четири пък съм се качвал на багер. Когато се кача на багера, ми идват страхотни идеи за музика, едното допълва другото и обратното“, казва той в ефира на “Нашият ден“.

“Тази година, за разлика от предишните две ужасни, тръгна точно по ноти. Веднага след Нова година започнах да правя нови парчета. Едното от тях подготвям с Преслава Пейчева, надявам се да види бял свят.

През годините се натрупаха доста идеи, но реализацията им беше почти невъзможна, с оглед на ситуацията, която се случи около пандемията. Надявам се много скоро да имаме нова песен.

Отделно от това, с нашето ново трио "Playis" (със Стоян Янкулов - Стунджи и Ивайло Звездомиров), мисля че тази година ще имаме някои нови неща. Надявам се да има и повече участия“, казва още той в интервю за БНР.

Чуйте пълния разговор в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!