Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на иновациите връчи сертификат на инвеститор на завод за ски в Асеновград

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев (вляво) връчи сертификат за инвестиция на завод за производство на ски в Асеновград
Снимка: Кремена Данева

Служебният министърът на иновациите и растежа Александър Пулев връчи сертификат за инвестиция клас А на компания, изграждаща завод за производство на ски в Асеновград. Фирмата е един от най-големите производители на ски оборудване в света и е част от "Тракия икономическа зона". В асеновградското предприятие се предвижда да бъдат разкрити над 100 нови работни места.  

От месец август миналата година средствата, отпуснати по Закона за насърчаване на инвестициите за сертифицирани проекти и към ключови работодатели, възлизат на 19 милиона лева, подчерта министър Александър Пулев. Той изтъкна това като успех за екипа му , защото за първата половина на 2022 година процесът е бил в застой и е трябвало да се възстанови диалогът с инвеститорите.

Министър Пулев заяви също, че Планът за възстановяване и устойчивост вече работи като по първата затворена процедура "Технологична модернизация“ са предвидени 260 милиона лева.  


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна