Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири монахини и загадъчно убийство в "Светци и перверзници" в Сатирата

Снимка: Сатиричен театър

"Светци и перверзници" е най-новото заглавие в афиша на Сатиричния театър. Автор на пиесата е Хосе Варлета. Йорданка Стефанова, Албена Павлова, Ана Вълчанова, Полин Лалова, Боян Арсов и Мартин Каров са актьорите, които в рамките на час и половина играят на камерната сцена.  

Текстът не е подходящ за зрители под 16 години, а сюжетът се завърта около четири монахини, заподозрени за загадъчното убийство на сестра Катрин. Те са обект на разследване от инспектор Джеферсън и неговия помощник сержант Боб. С напредването на нощта нещата се заплитат все повече и мистериозното убийство става все по-загадъчно.  

Режисьор на "Светци и перверзници" е Николай Младенов. 

Пиесата е поставяна в Испания от самия автор Хосе Варлета, който влиза и в ролята на режисьор. Вече трети сезон се играе там, а миналото лято трупата е обиколила доста испански градове и отчитат турнето като успешно.  

У нас "Светци и перверзници" може да се гледа на 27 януари. Има обявени вече и три дати за февруари.  

"Светици и перверзници" е една иронична и пикантна криминална комедия, където дори и смъртта отстъпва място на смеха. А авторът й Хосе Варлета споделя, че тя има единствената амбиция да накара публиката да се смее докрай. 

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл. 

снимка: Сатиричен театър

По публикацията работи: Лозина Владимирова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна