Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците от област Стара Загора ще учат онлайн до края на седмицата

Учениците от област Стара Загора преминават за четири дни в обучение от разстояние в електронна среда - от 24-ти януари до 27-ми януари включително, информират от министерство на образованието.

От 18 януари до днес възпитаниците на 120-те училища в областта бяха в кратка грипна ваканция. Заповедта на министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов се издава, за да се предотвратят неблагоприятните последици за здравето на учениците и педагогическите специалисти.

Заповедта обаче бе оповестена малко след 18,30 ч, близо два часа след като здравното министерство обяви, че ще удължи грипната епидемия в област Стара Загора и учебния процес се преустановява до 27 януари.

Неяснотата цял ден сред ученици, учители, родители и директори доведе до напрежение. Директорите на училища настояват за по-ранно известяване, въпреки динамичната обстановка.

„Някои ученици нямат електронни устройства, ние можем да им осигурим, но трябва да имаме време да ги дадем на родителите. Обстановката е динамична, но трябва да се намери по-бърз начин за решение“, коментира Мария Горчева, директор на 9 ОУ в Стара Загора.



По публикацията работи: Иван Славов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!