Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В началото на февруари от Столичната община ще обявят предложение за увеличение на заплатите в транспорта

Протест на служители в градския транспорт в София
Снимка: Евелина Стоянова (архив)

На 6 февруари заместник-кметът по транспорта на столицата Дончо Барбалов ще оповести предложение за увеличение на работните заплати в четирите общински транспортни дружества – столичен автотранспорт, столичен електротранспорт, Център за градска мобилност и Метрополитен - това каза за Българското национално радио председателят на Федерация на транспортните работници към КТ „Подкрепа“ Иван Кирилов.

Ако не се постигне договореност, ще се пристъпи към ефективна стачка.

Искането на Федерация на транспортните работници "Подкрепа" е за 30% ръст на възнагражденията от 1 януари т. г. и то беше поставено на заседание на Съвета за тристранно сътрудничество по транспорта в Столичната община, каза председателят на федерацията Иван Кирилов:

"От другата страна не получихме, нито положителен, нито отрицателен отговор. Искат време да направят разчет на финансовото състояние на дружествата и на 6 февруари зам.-кметът Дончо Барбалов да оповести решението и предложението, което ще бъде за увеличение на работните заплати".

Федерацията ще призове работещите в транспортните дружества, които не са на смяна, да се съберат на цигара и кафе на 6 февруари пред общината и да очакват решението.

"Ако на 6-и не се достигне до някаква договореност, ще има ефективна стачка, както сме го заявили".

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!