Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

PETER GYNT на сцената на Народния театър

"PETER GYNT" е дипломният спектакъл на последния клас на проф. Снежина Танковска. Той е отличен с награда за най-добро представление на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", а младите талантливи актьори  вече са част от професионалните трупи на театрите в цялата страна. 

На 25 януари те се събират отново, за да представят епичното приключение на сцената на Народния театър "Иван Вазов" по покана на директора на театъра.

Режисьор на спектакъла е актьорът и преподавател Боян Арсов, музиката е дело на Боян Христов, а хореографията е на проф. д-р Петя Цветкова.

"PETER GYNT" на Дейвид Хеър е умен и забавен съвременен прочит на емблематичната поема "Пар Гинт" от Хенрик Ибсен. С много настроение и чувство за хумор Дейвид Хеър прави ярки паралели със заобикалящия ни свят, като превръща героя на Ибсен в герой на нашето време и така с остър и тревожен тон изобличава несъвършенства на съвременния човек и общество.

Спектакълът може да се гледа на голяма сцена в Народния театър на 25 януари, сряда, от 19.00 ч.

За вълнението на младите актьори и приемствеността между поколенията в театъра разказва режисьорът Боян Арсов в предаването "Семейно радио". Чуйте разговора в звуковия файл.

Снимка – НАТФИЗ

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна