Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Двойно дъно" – представление за неосъществените роли

Това е сатиричен спектакъл, в който действащите лица са актьори, които работят в бар, и понякога, но по-скоро рядко, играят в някое представление. Те често тъгуват за големите роли. На 26-и януари от 20.00 часа в Топлоцентрала е премиерата на "Двойно дъно" – авторски спектакъл на Ана Батева и Любомир Колаксъзов.

В спектакъла са използвани и текстове от Деян Дуковски, Горан Стефановски, Уилям Шекспир и А. П. Чехов. Жанрът е комедия, музиката е на Стефан Здравески. А главните действащи лица са младите актьори Мартина Пенева, Вилислава Кирилова и Илиян Нонов. 

Към представлението е представена и изложбата на фотографа Беатрис Бочева, част от екипа на Spam Studios, която ще представи снимки от всички процеси и осъществени проекти на сдружението за 2022 – премиери, творческа работилница, концерт, разказват Ана Батева и Любомир Колаксъзов.

Ана Батева и Любомир Колаксъзов

Двамата режисьори споделят, че това е начин да си кажем за реалните проблеми в света на изкуството, и по-специално театъра и да ги погледнем от смешната страна на нещата. Действието се развива в нетрадиционно театрално пространство – бар. Актьорите в сюжета сменят няколко роли, докато работят в бара. Също така е счупена и четвъртата стена – при срещата с публиката. 

Централна тема в представлението е въпросът за разочарованието, сблъсъкът с реалността, но поднесено с доза смях и любопитни сюжети от света на театъра.  Продължаването напук на всичко и въпреки всичко е сред основните послания в представлението и то се изгражда с цялостната идея на "Двойно дъно".

Чуйте повече от звуковия файл.

Снимки – Топлоцентрала и БНР


По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени