Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социални предприемачи кандидатстват за менторска и финансова подкрепа

Снимка: bcnl.org

Отворено е кандидатстването за 13-ото издание на LET’S GO: Програма за предприемачество за НПО, обявиха от Българския център за нестопанско право (БЦНП) 

Програмата е 3-месечна и се провежда онлайн и на живо в периода март - май 2023 г. Подготвена е поредица от обучения и менторски срещи (онлайн), които да подкрепят граждански организации да стартират свързана с мисията си стопанска дейност. Пред участниците, които я завършат се отваря уникалната възможност да представят своите бизнес идеи пред жури в ежегодния конкурс „Най-добър бизнес план на НПО“, който тази година ще разпредели общ награден фонд от 30 000 лева под формата на инвестиции в бизнес плановете с най-голям потенциал за развитие. 

За последните 12 години през програмата са преминали над 200 организации. Участието в Let’s go 2023 дава шанс на активни граждански организации, както и на народни читалища да развият своя конкретна бизнес идея за стопанска дейност, свързана с мисията на тяхната организация, разясни пред Радио София Александра Мирчева - координатор “Предприемачество за НПО” към БЦНП.

Тя даде примери с победители от миналата 2022 година.

Участниците ще натрупат ценни знания и умения за бизнес и финансово планиране, като през целия път ще получават менторска подкрепа и насоки от експерти в сферите бизнес планиране, маркетинг, реклама и финансови прогнози. 

Програмата е особено подходяща за организации, които искат да стартират стопанска дейност, но имат нужда от знания, умения и подкрепа в този процес.

Кандидатстването се осъществява чрез попълване на онлайн формуляр до 23:59 ч. на 19 февруари 2023 г.

До 27 февруари 2022 г. всеки кандидат ще бъде информиран за резултатите от подбора.

За участие ще бъдат одобрени 12 организации

За повече информация очаквайте специален уебинар, който ще се проведе на 2 февруари.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!