Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Когато пея" ни напомня да следваме пътя си с усмивка

Снимка: YouTube

Кога пеете? Когато ви върви?... Калин Вельов и Мария Аврамиди пеят дори и когато не им върви.

Така започва песента им "Когато пея". Но това не е първото им съвместно заглавие. Събира ги музикалният проект "АМАЗОНИЯ" - бразилската латино денс формация, продуцирана от Вельов. Освен гръцкото присъствие на Мария, интернационалният облик на "АМАЗОНИЯ" се допълва от латино артисти от Бразилия, Аржентина, Ангола и Нигерия.

В "Когато пея" участва и друг популярен музикант - в записа на песента и в снимките на видеоклипа към нея се включва и басиста Борис Таслев, познат предимно от българската джаз сцена, понастоящем и част от Оркестъра за народна музика на БНР. Всички останали музикални инструменти в "Когато пея" са записани от Калин Вельов, който е автор на музиката, текста и аранжимента.


Перкусионист, барабанист, певец, автор на песни и продуцент, Калин излиза на сцената още 10-годишен като барабанист на детската група "Пим-Пам" с ръководител Борис Карадимчев. След Националното музикално училище "Любомир Пипков" и Националната музикална академия "Панчо Владигеров" в София, любовта му към латино музиката го отвежда и в Консерваторията в Ротердам, Нидерландия, където изучава латино музика при световно известни имена. Творческият му път минава през групи като "Акага", "Медикус", "Ку-Ку бенд", "Project 2000", "Тумбаито". Работил е с много чужди и български музиканти, сред които Нина Николина, Дони и Момчил, Лили Иванова и др. Латино ритмите са се превърнали в негова запазена марка, което откриваме и в най-новата му песен "Когато пея".

"Когато пея" е създадена, за да напомни една проста житейска философия" - споделя Калин Вельов. - Трябва да мислим положително, да следваме пътя си, независимо от всичко, което се случва в живота ни. Доброто настроение, усмивката и позитивните мисли са енергията, която би трябвало да ни води напред и да следваме мечтите си."

Да се усмихнем, да последваме мечтите си и… да запеем с Калин и Мария:

Снимки: YouTube, Facebook / Kalin Veliov 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна