Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Рашков: Несъставянето на правителство е най- важният политически факт на сезона

С неуспешните опити да се състави правителство е игнориран в голяма степен принципът на парламентаризма в нашата страна, заяви на брифинг в Перник депутатът от „Продължаваме промяната” Бойко Рашков.

В последно време ние правим само избори. Забелязано е, гледах и интервюто на посланика на САЩ Херо Мустафа. И на тях също им прави впечатление тази ненормалност на политическата ситуация у нас- ние живеем от избори до избори. Кабинет, служебни кабинети, служебни кабинети, т.е. така се случи, че принципът, че България е парламентарна република в доста дълъг период от време вече не се спазва. Ние сме под ръководството на служебни кабинети, които се назначават от президента еднолично”, заяви Рашков.

Като голям негатив на българската политическа действителност той посочи:

Типичните по български омаскарявания на политическия опонент, за най- голямо съжаление разбира се, с измислици, с клевети и т.н.”

 Бившият вътрешен министър отрече да има разработка „Градинарят”

Първо разработка „Градинар” няма. Изобщо няма такава. Второ градинар няма, защото вие всички знаете, че в сезон, какъвто сме, например сега в момента, на никой не е нужен градинар. Както навремето помня се опитаха по подобен начин да говорят как съм ходил на лов някъде за пъдпъдъци октомври- ноември. И аз казвам, бе чакайте хора, пъдпъдъците са август. Те са прелетни птици, те изчезват. Това и беше в кръга на шегата. Навремето го писах за Висшия съдебен съвет и отхвърлиха там всякакви несъстоятелни обвинения и твърдения. И сега се повтаря същото”, коментира Рашков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!