Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити отстрани Арсенал в четвъртия кръг на ФА Къп в Англия

ФА къп - Манчестър Сити - Арсенал - 1:0
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Манчестър Сити победи Арсенал с 1:0 като домакин в двубой от четвъртия кръг в турнира за Купата на футболната асоциация на Англия (ФА Къп) и класира си осминафиналите. Победният гол за „гражданите“ бе дело на Нейтън Аке в 64-ата минута на двубоя. Това бе първа среща между двата тима за сезона.

Двата водещи тима в английската Висша лига, които се конкурират за титлата, не успяха да реализират попадение през първото полувреме на срещата за ФА Къп. Норвежкият нападател на Манчестър Сити пропусна две възможности да се разпише, а гостите принудиха стража на Сити Щефан Ортега да спасява вратата си на два пъти.

Още в петата минута Такехиро Томиясу не успя са реализира след силен удар, а в 21-ата и Леандро Тросар не успя да преодолее Ортега.

Четири минути по-късно Кевин де Бройне пропиля възможност за Манчестър Сити, а в 56-ата също не успя да отбележи. Джон Стоунс бе заменен в края на първото полувреме заради контузия.

Мениджърът на домакините Пеп Гуардиола пусна в игра аржентинския национал Хулиан Алварес през втората част. Алварес удари греда в 64-ата минута, малко преди Джак Грийлиш да подаде топката към Аке, който бе точен за 1:0.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени