Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисия ще проверява храненето на учениците в община Дупница

Снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Със свое решение Общинският съвет в Дупница създаде комисия, която ще провери състоянието на столовете и менюто, качеството на храната в няколко училища в града. Това става след сигнали и коментари от страна на директори и екипите на учебни заведения, че проведените търгове за отдаване на ученическите столове са проведени манипулативно и в нарушение на наредбите.

Най-сложна и ситуацията в училището "Неофит Рилски", където директорът Бистра Стойчева обяви за редица нарушения при проведения търг за отдаване на трапезарията в училището. Там са недоволни от досегашната работа на общинското предприятие "Ученическо хранене" и са готови да наемат частна фирма. Там ще се прави нов търг.

Комисията ще проверява и училището "Христаки Павлович", където учат предимно деца от ромската общност, както и училищата в двете големи близки села Яхиново и Самораново. А и на други места, ако се наложи.

Комисията, която се оглавява от председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов, има срок 1 месец да извърши проверките.

Цената на купон за хранене в училищата в общината е 5-6 лева, като учениците могат да избират богато и разнообразно меню, което може и да надвиши тази сума.

По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна