Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шифрин не успя да изравни рекорда на Стенмарк, завърши втора в Чехия

Микаела Шифрин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американската ски звезда Микаела Шифрин не успя да изравни общия рекорд от 86 победи в Световната купа, след като завърши втора в слалома в чешкия курорт Шпиндлерув Млин.

Германката Лена Дюр спечели с общо време 1 минута 30,91 секунди в двата манша, след като вчера остана втора в първия слалом този уикенд в Чехия. 

31-годишната Дюр даде второ време и в двата манша, но това бе достатъчно за крайната победа, която е нейна втора в кариерата за Световната купа.

Шифрин водеше след първия манш, но във втория даде едва 14-о време, за да завърши втора с изоставане от 0,06 секунди след германката. Хърватката Зринка Лютич остана трета на 0.49 секунди след победителката.

27-годишната Микаела Шифрин влезе в днешното състезание след серия от три поредни победи тази седмица и се надяваше да постигне 86-а победа, с което да изравни рекорда на големия шведски алпиец Ингемар Стенмарк.

Шифрин подобри рекорда на Линдзи Вон за жени от 82 победи с триумф в гигантски слалом в италианския курорт Кронплац във вторник, преди да триумфира на същата писта ден по-късно. След това тя спечели своята 85-та победа за Световната купа в съботния слалом в Чехия.

Лидерът в генералното класиране за Световната купа ще трябва да почака, за да стане рекордьор за Световната купа, тъй като световното първенство във френския курорт Куршевел започва на 6 февруари, преди Световната купа да бъде подновена на 25 февруари със спускане в Кран Монтана, Швейцария.

В генералното класиране за Световната купа при жените Шифрин води убедително с 1697 точки със солиден аванс от 731 точки пред втората Влъхова, която е с 966. Специалистката в скоростните дисциплини Лара Гут-Бехрами от Швейцария не участва в слалома и се смъкна до трета позиция в подреждането с 906 точки.

В подреждането за Малкия кристален глобус в слалома Шифрин отново е начело със 785 точки, пред Холденер и Влъхова с по 530 точки.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна