Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Impossible- Повярвай в невъзможното“ - една история за добро и зло, за любов и омраза

Уникално магично шоу с премиера на сцената на Музикалния театър

StarBoy Ayvon: Потопете се в магията и знайте, че всичко е възможно!

StarBoy Ayvon - Музикалното магично шоу „IMPOSSIBLE - Повярвай в невъзможното”
Снимка: Музикален театър

В началото на новата 2023 година Музикалният театър е сцена за най-мащабния илюзионен спектакъл в историята на българското магично изкуство – Музикалното магично шоу „IMPOSSIBLE - Повярвай в невъзможното”.

Спектакълът е със специалното участие на младата звезда на илюзионното изкуство StarBoy Ayvon.

Постановката и режисурата са дело на успешния тандем хореографа Татяна Янева и режисьора Александър Мутафчийски, който стои зад нашумелия спектакъл на театъра – „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта“.

Автор на сценографията е Пеньо Пирозов, художник на костюмите - Донка Боева.

Участват солистите: Боряна Йорданова, Християна Лоизу,  Десислава Николова, Александър Панайотов,  Денко Проданов. Балета и оркестър на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев.

С езика на илюзионното изкуство, на музиката и танца Музикално магично шоу „Impossible- Повярвай в невъзможното“ разказва една история, в която има и добро, и зло, любов и омраза, но накрая оптимизмът и вярата тържествуват.

"Илюзията е преплетена с танца, пеенето, и така се полува един прекрасен и фееричен спектакъл на сцената на Музикалния театър", каза за БНР Александър Мутафчийски, режисьор на новия спектакъл.

"Идеята се появи съвместно с StarBoy Ayvon след предишното ни вариететно негово участие, затова решихме да се предизвикаме още веднъж", допълни пред БНР хореографа Татяна Янева.

"Много се надявам да докоснем хората и да покажем едно ново, вариететно и илюзионно изкуство, което досега не се е правило точно по този начин. Аз искам хората да се порадват, да се посмеят, да ги погъделичкаме, да искат да се върнат отново и да гледат постановката...да усетят обич...", каза още Янева.

"Надявам се зрителите да са останали с топли, позитивни спомени от това шоу. Постарахме се да създадем спектатъл с изключително емоционална и зрелищна сюжетна линия! Да представим едни от най-зрелищните илюзии на нашето време.

Солистите и балета на Музикалния театър влязоха в пълния си блясък в едни от най-сложните и пищни хореографии, правени до моментна. Едни от най-известнвите музикални хитове от нашето време са включени. Както множество жанрове на магичното изкуство, оперетата и танца ги обединихме в едни синкретичен продукт, като създадохме шоу, което е иновативно и невиждано до момента", сподели специално за "Нощен Хоризонт"  StarBoy Ayvon.
"Всеки един от нас се нуждае от усещането, че всичко е възможно. Потопете се в магията, не търсете тайната, а търсете смисъла,  за да усетите, че в невъзможното е скритата силата на всеки супер герой в нас! ", каза още за БНР младият илюзионист.
Музикалното магично шоу „IMPOSSIBLE - Повярвай в невъзможното”

На сцената на Музикалния театър публиката ще стане свидетел на зрелищни илюзии. Сред тях са най-бързите метаморфози и телепортации, жена, която ще полети, разрязване на човек на две и други спиращи дъха илюзии, изпълнени от младата звезда на българското илюзионно изкуство StarBoy Ayvon.

Спектакълът ни поднася вълнуващ разказ за свят, изпълнен с хаос, в който царуват зли сили, а хората са изгубили своята вяра. Вечната борба между доброто и злото е разказана зрелищно със средствата на илюзионното изкуство, музиката и танца, които се сливат в един синкретичен спектаъл.

Действието преминава през десетки тематични и приказни зони, които пренасят публиката в един футуристичен и магичен свят. Айвън се появява в този свят като лъч светлина, който със силата на илюзията и магията ще унищожи злото и ще върне на хората вярата в любовта и доброто.

За реализацията на спектакъла се използват множество визуални, пиротехнически и дигитални ефекти, 3D мапинг, модерна осветителна техника и авторска музика на композитора Артур Надосян. Модернистичните визии на костюмите, атрактивната хореография и едни от най-известните музикални хитове на 21-ви век са само част от елементите, които изграждат това впечатляващо шоу.

Създателите на спектакъла си поставят за цел да изведат българското илюзионно и вариететно изкуство на ново високо ниво и да предложат на публиката едно различно изживяване.

Още по темата в звуковия файл.
По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!