Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фейгин недоволна от оценките на европейското и от хореографа си

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александра Фейгин не е доволна от оценките, които е получила за волната си програма на европейското първенство по фигурно пързаляне и от работата с хореографа си Никита Михайлов. Най-добрана ни фигуристка завърши на 16-то място при жените на шампионата на Стария континент, който се проведе в Експоо (Финландиая).

„Независимо от оценките, които получих, самата мисъл, че съм си изиграла всичко чисто и се чувствах уверена, особено на волната програма, ме кара да искам още повече да постигам и още повече да тренирам. Това е все едно да се ядосам на съдиите и да им покажа, че няма накъде повече да ме режат. Искам да не им дава никаква възможност, това ме мотивира за повече работа. Изобщо не съм доволна от оценките. Не очаквах чак толкова да ме отрежат. Фигурното пързаляне за съжаление е субективен спорт и не всичко зависи от мен. Това, което зависеше от мен си го направих и това ме кара да се чувствам спокойна“, сподели специално пред БНР Александра Фейгин.

„Ина и Андрей са доволни от представянето ми на европейското първенство. Във волната програма съдиите ми дадоха минуси  на една хореографическа стъпка и аз не разбрах защо. Единият скок го сложиха недовъртян. Пак не разбрах защо. Гледах записи няколко пъти, беше добре. В кратката също беше чист. Дори ходих да си гледам следата, беше наред, но за съжаление с тях няма как да се спори. Много ме отрязаха за представяне. Там имат възможността да правят каквото си поискат. За това трябва още повече да работя. За съжаление моят хореограф нито веднъж не дойде да ми прегледа програмите, да ги изчисти, защото цяло лято не съм ги тренирала. Половината неща ги бях забравила. Махахме елементи, местихме и цялата презентация си отиде.  Заради това, че той не може да пътува си мислехме да правим онлайн тренировки, да ни изпрати стъпки, но той не го направи. Не знам защо. Виждаме, че е на пързалката, толкова много пъти можеше да заснеме тези стъпки и ръце. Но пак казвам не го направи. Ще видим дали изобщо ще продължим да работим с него. Неговото отношение е несериозно за спортист на моето ниво“, допълни Александра.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!