Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Време е за смелост, каза депутатът от ПП

Андрей Гюров: Това беше парламентът на пропуснатите възможности

"Граждани, не сте сами, с вас сме! Ние няма да се откажем"

Снимка: Ани Петрова

Това беше парламентът на пропуснатите възможности, заяви в декларация от трибуната на Народното събрание Андрей Гюров от "Продължаваме промяната". 

Добрата новина е, че най-после групите са ясни:

"Малцинството вътре и мнозинството вън вече знае, че можем да живеем по-добър живот, че вашето нормално не е европейското нормално, че има бъдеще, в което успехът не зависи от това на кого си човек, здравето не зависи от това дали имаш връзки в болницата, училището възпитава таланти, а справедливостта не е резултат от това на кого главният прокурор казва "шефе"".

"Това НС остана в опозиция на бъдещето. В един все по-дигитален свят то ще остане като парламент на хартията", отбеляза депутатът от ПП. Според него този парламент ще се помни с промените в Изборния кодекс: 

"Тези промени станаха символ на този парламент. Нарушение на правилника, на законите, на Конституцията, унищожаване на машинното гласуване, а всъщност узаконяване на изборните злоупотреби".

Андрей Гюров изброи законите, за които не се намери време и желание за промени.

България отново е и ще продължава да бъде на европейското дъно по индекс за корупция, смята той. 

Според него за депутатите от ГЕРБ, БСП и "Възраждане" е било важно да сеят страхове и да бягат от отговорност. 

Освен изоставането от целта Шенген и задачите по ПВУ, изоставаме и с готовността за еврозоната, подчерта още Гюров и добави:

"Това НС, което се провали в основните си задачи, няма да ни липсва. Сред приоритетите не бяха Шенген, еврозоната, съдебната реформа, повишаването на качеството на живот на българските граждани. Най-голямата опасност е да бъдем превзети от гняв и отчаяние". 

"България заслужава повече. България може повече. Съдбата помага на смелите, а страхливите отказва. Време е за смелост. Нека погледнем напред, какво ни предстои - предстои ни да намерим онова, което ни обединява, да посочим цели и да кажем категорично "Знаем къде искаме да отидем, знаем стъпките, които трябва да направим". Да се захванем за работа, да направим промените. Да покажем на хората, че ги чуваме и работим по техните проблеми".  

"Граждани, не сте сами, с вас сме! Ние няма да се откажем! Надеждата за промяна ще живее и ние ще я постигнем, продължавайки заедно", каза в заключение депутатът от ПП.


По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!