Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Янев: България е в криза, трябва да намерим бързи решения

Лидерът на "Български възход" Стефан Янев
Снимка: Ани Петрова

За пети път отиваме на избори и това е доказателство за пълния срив на политическата система, заяви председателят на „Български възход“ Стефан Янев в заключителна декларация от името на парламентарната група и посочи, че опитите на неговата формация да внесе разум в това Народно събрание са били неуспешни.

Според него улисани в опити да трупат личен имидж мнозина не са успели да видят, че множество българи живеят в мизерия. Янев предупреди, че пред България има рискове, свързани с ескалация на конфликтите.

Страната се движи на автопилот, заяви лидерът на „Български възход“и посочи, че заради ниската избирателна активност мнозинството не е представено в парламента.

Кому е нужен парламент, който не може да направи правителство, реторично попита той.

„България е в политическа криза и трябва да намерим бързи решения“, каза Стефан Янев и призова партиите към взаимодействие.

Той призова за конкретни стъпки, които да доведат до подобряване на живота на хората и заяви, че всички големи проекти не могат да бъдат осъществени, ако не стъпим на християнските си ценности.

„Нека затворим тази страница на парламентаризма и да се върнем след два месеца, за да работим за България, каза накрая на словото си лидерът на „Български възход“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени