Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои 60-ата Обиколка на Радио Варна

| обновено на 22.02.23 в 11:08
Автор:

Радио Варна тази година ще отбележи своеобразен юбилей. Предстои 60-ата щафетна обиколка, която вече не е само лекоатлетическа.

От 6 години Радио Варна възстанови автентичния облик на това състезание, като в надпреварата бяха включени и спортовете плуване и колоездене. Интересът е голям, а колоездачната надпревара от две години вече е част от календара на федерацията. Тази година по повод 60-годишнината на Обиколката ще бъде включена още една инициатива-спортно катерене. 

Партньори на Радио Варна ще бъдат представителите на „Варна клайминг“, които ще излъчат първите си шампиони под егидата на Радиото. Щафетната обиколка по традиция се провежда на 3 март, националният празник на България. Лекоатлетическата проява стартира в 12.00 ч с официално откриване пред сградата на Радио Варна. След нейно приключване, около 13.30 ч стартират колоездачите. В 11.00 ч на плувен комплекс „Приморски“ ще бъде даден стартът на 6-та щафета по плуване. 

Най-рано, в 10.00 ч ще започне надпреварата по спортно катерене, която ще се проведе в зала „Владислав“ на спортен комплекс „Черно море. Радио Варна изработи специални юбилейни медали за 60-то издание на щафетата. Запазваме традицията да връчваме награди на най-възрастния и най-малкия участник. Очакваме всички желаещи на юбилейната обиколка на Радио Варна.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени